Ve světové lize volejbalistek se Jihočešky neztratily, druholigovým fotbalistům začíná sezóna

31. červenec 2017

Final Four Světové ligy volejbalistek se hrálo v Ostravě i s Jihočeškami. Táborsko veze z Hradce Králové jeden bod. Do druholigové soutěže vstupuje i Dynamo České Budějovice. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V Ostravě se hrálo finále Světové ligy volejbalistek. Českou reprezentaci vedla dvojice trenérů Zdeněk Pommer mladší a Jan Svoboda, donedávna ještě trenér českobudějovického Jihostroje. Se stejnou vervou, jako vedl jihočeský klub, se vrhl do trénování žen.

Jako pomocník Zdeňka Pommera Jan Svoboda, přezdívaný Honzátko, obletěl za světovou ligou půl světa. „Poměr vítězství 7:2 byl překvapení a musím říct, že jsme nečekali, že budeme tak úspěšní. Neměli jsme jednoduché soupeře. Toho výsledku si vážíme, jsme spokojení a rádi bychom to potvrdili,“ komentoval.

Hlavní trenér Zdeněk Pommer pochválil dvě Jihočešky v týmu - Julii Kovářovou a Gabrielu Kopáčovou. „S Julií jsem maximálně spokojený, byla na nejdůležitějším turnaji kvalifikace na mistrovství světa, je to profík a předvedla výborný výkon. Gabriela je skvělá nadějná mladá hráčka, která dostala svou příležitost. Trochu ji trápí zdraví, ale když to dá do pořádku, mohla by z ní být v budoucnu velká hráčka,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Druholigovým fotbalistům začíná sezóna. Táborsko odehrálo vynikající zápas u favorizovaného Hradce Králové. Tým trenéra Romana Nádvorníka domácí celek zaskočil a odměnou mu je jeden bod za nerozhodný výsledek 1:1.

Dynamo čeká ostrý start v pondělí, přivítá Žižkov. Trenér Horejš svému týmu věří. „Kdo je největší letní posilou, to je těžké říct. Největší očekávání jsou asi od Petra Javorka, který přišel jako zkušený hráč, ale doufám, že i ostatní kluci svými výkony potvrdí, proč jsme je do týmu chtěli,“ dodal.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio