Ve Zruči nad Sázavou se po pěti letech povedlo sehnat nové zubaře. Otevřeli hned tři ordinace

27. únor 2023 10:00

Pět let marně hledali ve Zruči nad Sázavou náhradu za zubaře, kteří odešli do důchodu. A konečně se to povedlo. Dnes ráno tam otevřela pobočku stomatologická klinika TopDent a rovnou tři ordinace.

Do nových ordinací začali přicházet první pacienti už před osmou hodinou. Sice trochu s obavou z vyšetření, ale všichni šťastní, že mají zubaře. Například jeden pacient se marně snažil někde v okolí zaregistrovat dva roky. Lidé mají radost i z toho, že zubaři budou držet pohotovost, a to v neděli vždy od sedmi do jedenácti hodin.

Nové ordinace mají kapacitu 4100 pacientů a minulý týden bylo volných už jen 1000 míst. Lidé se registrují telefonicky, linka je ale prakticky stále obsazená a pacienti se snaží mnohdy dovolat i několik dní. Přednost mají lidé ze Zruče a okolí, ale pokud zůstane volná kapacita, budou se moci registrovat i lidé z větší dálky.

Pomohly nové ordinace

V regionu se teď situace díky klinice TopDent ohledně stomatologické péče výrazně zlepšuje. Nově třeba zajistila zubařku i do Trhového Štěpánova. Ordinuje od šestého února a má ještě volnou kapacitu.

Ve Zruči nad Sázavou město zrekonstruovala ordinace pro zubaře za 10 milionů korun. Podle vedení města by ale za přilákání stomatologů dali i mnohem víc. Aktuálně zde hledají i pediatra a i pro něj už je připravena úplně nová ordinace.

autoři: Věra Hájková , JMys
Spustit audio