Vejce je vynikající zdroj bílkovin, tuků, vitamínů i minerálních látek
Vajíčka jsou velmi kvalitní potravinou. Dříve byla zapovězena kvůli cholesterolu, ale dnes už se ví, že je to mýtus, potvrzuje v našem vysílání Marek Hanza.
Dříve se doporučovalo pouze jedno vejce za týden, dnes už klidně můžeme sníst 1-3 vejce denně. Nutriuční terapeut radí také ohledně správného skladování vajec a jejich tepelné úpravy.
Další témata v poradně zdravé výživy: psyllium a jeho užívání, vlastnosti kapsaicinu, který je obsažen v pálivých paprikách nebo aktuálně nedobrá rajčata na pultech obchodů.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.