Velikonoční kosmická diskotéka v Grundfunku

4. duben 2021

Ani na velikonoční neděli jsme nenechali nic náhodě a vyvezli vás na pořádnou kosmickou diskotéku. V playlistu se vystřídalo na dvě desítky interpretů, mezi kterými byli například Young Pulse, The Shapeshifters, George Clinton, B. T. Express, Brian Culbertson, Tyrone Hendrix nebo Earth, Wind & Fire.  

John Morales se vrací pod křídla vydavatelství BBE Music, aby oslavil život a dílo R&B a soulové zpěvačky Teeny Marie, se spoustou nových remixů, které vytvořil z původních studiových pásků, vycházejících v těchto dnech pod názvem Love Songs & Funky Beats.

Carl Hudson & The Galactic Gunslingers

Novinku Carla Hudsona a jeho galaktických pistolníků – Space Disco Time – podpořilo v pátek během Bandcamp Friday hned několik známých osobností. Desku si v den vydání koupili třeba Pete Simpson nebo bubeník Jamiroquai Derrick McKenzie. Jeho předchůdce v této kapele Nick Van Gelder je zároveň jedním z těch pistolníků, který desce vdechl rytmus a také ji spoluprodukoval, mixoval a nakonec i zmasteroval. Poslouchejte a podpořte tady ↓

Prostřednictvím dvou ukázek z nedávno vydaného alba Hot, Funky & Sweaty jsme si v pravidelné rubrice Groove Window představili italské uskupení The Smoke Orchestra. 

Spojení detroitských producentů Zo! a Tall Black Guye vedlo po dvou nedávno vydaných singlech k vynikající a plnohodnotné desce Abstractions. Album překypuje beaty, pozitivní energií a velkou řádkou hostů, mezi nimiž jsou například Sy Smith, Black Milk & Elzhi, Omar, Muhsinah nebo Phonte. Ochutnat celé album můžete zde ↓

Poslední téma, kterému jsme se věnovali, se týkalo probíhajících Velikonoc. V minulém týdnu byl totiž v USA odvysílán hudební pořad My Very OWN Easter, ke kterému byl následně vydán i soundtrack. Podíleli se na něm aktéři pořadu – Anthony Hamilton, Ledisi, Fantasia a další. A právě jedna ukázka z něj zazněla i v našem vysílání.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio