Velká naděje české cyklistiky Petr Klabouch trénuje na jihu Čech

14. prosinec 2015

Petr Klabouch je jméno, které stojí za to si zapamatovat. Cyklista a student Gymnázia Česká v Českých Budějovicích poctivě trénuje a tvrdá příprava nese své ovoce. Talentovaný Jihočech se začíná prosazovat i mezi soupeři z vyhlášených republikových center.

Jezdí v dresu Clubu Cirkl a momentálně sbírá zkušenosti na dráze. „Poslední dobou se mi na dráze velmi zalíbilo, začalo mě to tam dost bavit,“ říká.

Cyklistika ho lákala už odmalička. „Jezdili jsme s tátou každý víkend na výlety na kole a mě to docela šlo, tak mě táta vzal na závody. Tam se mi to povedlo, tak jsem začal jezdit,“ vzpomíná.

Petr Klabouch se dokáže vyrovnat soupeřům z renomovaných středisek. A také, jak to bývá, má své vzory: „Vzorů je několik, ale líbí se mi hlavně cyklistika všech aktivních jezdců, co hodně nastupují, snaží se roztrhat celé závodní pole a na nic nečekají.“

Jednou by se chtěl dostat do kvalitního silničního týmu a na velké závody. Letos si nejvíce cení druhého místa na mezinárodních závodech v Polsku a v roce 2016 si přeje především uspět na etapových závodech a poté na mistrovství republiky.

autor: kaj
Spustit audio