Velké oživení, pochvaluje si házenkářka Mostu Chmelařová start v poháru EHF

20. leden 2018

Házenkářky Mostu mají pořádně nabitý program, ale vůbec si nestěžují. Vybočily z ligového stereotypu a zatím statečně vzdorují papírovým favoritům ve skupinové fázi evropského poháru EHF. Severočešky sice mají po dvou zápasech na kontě pouze jeden bod, ale stále zůstávají ve hře o postup.

Prohra o gól a remíza. Navzdory výsledkům zápasy ukázaly mostecké házenkářce Tereze Chmelařové pozitiva. "Že jsme schopny se poměřovat s Evropou. My na to hráčky máme. Děláme hezkou reklamu Mostu," pochvalovala si Chmelařová.

Černí andělé mají v kádru několik mladých házenkářek. A ty ukázaly, že se ani na mezinárodní scéně neztratí. "Jsou tu velice šikovné. Je to práce vedení. Tady se pracuje od školek. Bude to tu mít opravdu velké tradici," řekla Chmelařová.

Most zatím ve skupinové fázi narazil na dva severské soupeře. "Siloví, rychlostní a techničtí. Všechno, co můžu vyjmenovat," okomentovala Chmelařová stručně a jasně kvalitu protivníků ze Švédska a Norska.

Konfrontace s neznámými soupeřkami ze zahraničí Chmelařovou baví. "Paráda. Strašně velké oživení a odměna za to, že hráváme o první příčky," užívá si utkání na mezinárodné scéně.

Už v neděli od 18 hodin nastoupí Most proti rumunskému Zalau. A pokud chce myslet na postup, musí vyhrát. "Rumunky jsou rvavé, na hřišti takové nečestné... Remizovaly jsme s Larvikem, takže s nimi nebude problém," smála se Tereza Chmelařová.

autor: dak
Spustit audio