Věra Špinarová žila desítky let v omylu. Chybné datum narození se přitom opisuje dodnes

22. prosinec 2021

V těchto dnech si fanoušci Věry Špinarové připomínají její nedožité sedmdesátiny. V řadě zdrojů přitom stále jako datum narození najdete 22. prosinec 1951. Skutečnost je ale jiná. Zpěvačka před lety v našem vysílání vyvrátila omyl, ve kterém sama desítky let žila. A humornou perličku ze života jsme tak slyšeli přímo od zdroje.

„To jsem se vyvrátila,“ popisovala zpěvačka svoje pocity, když se až ve svých čtyřiceti letech od maminky dozvěděla, že se narodila o den později, než si do té doby myslela. „Tatínek, když tě šel hlásit na matriku, tak si to spletl,“ nechala se tehdy prý slyšet maminka. „Bráchovi dal 23, a on je 22. září, mně dal 22, a jsem 23. prosince,“ popsala záměnu Špinarová.

Celý život se přitom podle svých slov cítila jako Kozoroh, ne jako Střelec (tato znamení zvěrokruhu se v daných dnech zrovna střídají). V tomto ohledu ji tedy někdejší zjištění nepřekvapilo.

Jak sama sebe Věra Špinarová viděla, si poslechněte v kratičkém audiu. Připomenete si mimo jiné i její nezaměnitelný smích a uslyšíte důkaz, že černé na bílém nemusí být vždycky pravda.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.