Veselý pořad o zpackaném životě jednoho umělce. Písničkář, spisovatel a cestovatel Jan Burian oslaví 70. narozeniny v pražském Divadle Archa

25. březen 2022

Večer plný vyprávění, ukázek z filmů, videoklipů a televizních pořadů, písní a snad i tanců slibuje na neděli písničkář a spisovatel Jan Burian v pražském Divadle Archa. Zítra oslaví sedmdesátiny a tuhle velkolepou akci si nadělil k narozeninám.

Jan Burian v sobotu 26. března oslaví 70. narozeniny. A nadělil si velkou oslavu v pražském Divadle Archa. Návštěvníky nečeká jenom koncert a celá řada hostů a spolupracovníků Jana Buriana, chystá se toho mnohem víc.

Čtěte také

Jako písničkář vystupuje už 40 let. Má na svém kontě více něž dvacet alb. Prozatím poslední s názvem Noční tanec vyšlo v roce 2021. „To je asi moje nejintimnější deska. Jsou na ní velmi křehké pocity, nejen o stáří, ale tak nějak vůbec o tom, jak člověk ten život žije a co se mu děje. Liší se to od ostatních desek, protože je to zpěv jen s klavírem," představil desku Jan Burian. Dodává, že by se deska dala považovat za ukázku z jeho nové knihy Zpívající kniha. Obsahuje 240 textů písní a básní s QR kódy, pod kterými se skrývá hudební nahrávka.

Jde o jeho jednatřicátou vydanou publikaci, mezi nimiž najdeme nejen básně, ale také fejetony a cestopisy. Také sepsal již dvě knihy pamětí ze svého života až do roku 2020. Nevylučuje, že na pultech knihkupců časem nenajdeme i třetí díl...

Co by si ještě někdy rád zopakoval? Co by v životě udělal jinak, a co mu naopak vyšlo přesně tak, jak mělo? O čem jsou Pamět a o čem je Zpívající kniha? Poslechněte si celý rozhovor s písničkářem, spisovatelem a cestovatelem Janem Burianem.

autor: Monika Suchanková
Spustit audio

Související