Videohry s vůní padajícího listí. Kterými tituly přivítat podzimní atmosféru?

8. říjen 2021

Podzim znamená v herním světě příval nových titulů ve snaze přichystat vánoční trh, ale často také hráčský návrat k osvědčeným klasikám. Jarda s Lukášem prozradí, jaké hry letos vítají oni a jestli se mezi ně v budoucích letech zařadí generátor hrdinských příběhů Wildermyth.

Wildermyth, alias Divobáj, jak ho Lukáš počeštil, vyšel sice letos na jaře, dva oranžové stromky v logu ale jasně naznačují, že jde o ideální titul na prodlužující se podzimní večery. Hra na hrdiny s procedurálně generovanými příběhy může na první pohled připomínat vystřihovánkový XCOM nebo Jagged Alliance. Oproti nim ale klade větší důraz právě na vyprávění, provázanost jednotlivých členů hrdinské družiny a jejich charakterové rysy, které se promítají i do tahových soubojů s nebezpečnými monstry.

Divobáj ale rozhodně není jediným tipem na nadcházející sezónu dýňových lattéček. Lukáš oroduje za plošinovku Season After Fall s liškou v hlavní roli, která se neodehrává jen na podzim, ale s ročními obdobími vás nechá manipulovat.

V neobvyklém kontrastu vzpomíná také na „ultimátní podzimní hru“ Need for Speed: Porsche Unleashed a její okruh plný napadaného listí. Jarda se zas vyznal ze své lásky ke Stardew Valley, kde se období taky střídají, ale podzim je z nich nejproduktivnější a vystihuje tu správnou atmosféru konce sezóny na farmě. Jeho netradičním tipem je pak Age of Empires II, které má ty nejkrásnější opadavé stromy.

Jak s podzimní atmosférou konvenuje PlayerUnknown’s Battlegrounds? Jaké tipy na říjen poslala z moderátorského záhrobí Šárka? Poslechněte si celý díl Questu a nalaďte se na sezónu teplých ponožek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.