Víkendové mrazy si vyžádaly oběti také na severu Moravy

10. prosinec 2012
Zprávy , Zprávy

Silné mrazy, které Česko sužovaly od pátku, si vyžádaly zřejmě sedm lidských životů, z toho tři v Moravskoslezském kraji. Zřejmě bezdomovec umrzl v Ostravě, další muž zemřel ve Frýdku-Místku, třetí oběť je hlášena z Novojičínska.

Policisté našli v Moravské Ostravě v Místecké ulici u pilíře mostu mrtvého muže. Nejspíš zemřel v důsledku podchlazení. Tělo zesnulého bylo převezeno k pitvě.

Policisté zjišťují identitu zesnulého a prověřují okolnosti úmrtí. Pravděpodobně jde o člověka bez domova, protože ležel pouze na papírových kartonech.

Jde o další oběť krutých víkendových mrazů, dva muži umrzli na Jablonecku a v Hradci Králové a mráz nepřežila ani žena z Rožnova pod Radhoštěm.

Čtěte také

Mrtvý čtyřicetiletý muž byl podle informací ČTK v noci na sobotu objeven také ve Frýdku-Místku poblíž Revoluční ulice a další čtyřiačtyřicetiletý muž zřejmě podlehl působení silného mrazu v malé obci na Novojičínsku.

Extrémně chladné počasí je nebezpečné zejména pro lidi bez domova, kterých například v Ostravě přibývá. Podle nejnovějších údajů v krajském městě žije 890 bezdomovců.

autoři: leb , tif
Spustit audio