Vítěz fotbalového turnaje E.On Junior Cup pojede do Monaca. Vezme ho tam patron Jan Koller

8. září 2015

Do letošního turnaje E-On Junior Cup se zapojí stovky malých fotbalistů. Další tisíce lidí sledují jejich počínání v hledištích. Láká je samotný fotbal, ale také osobnost patrona. Je jím slavný český kanonýr Jan Koller. „Když mě někdo takhle požádá a mám čas, tak se vždycky rád připojím a podpořím,“ řekl Jan Koller.

Před pár lety doslova fascinoval fanoušky, fotbalové znalce i komentátory především svou výškou a obratností. Dnes působí v Monacu, kde dělá asistenta trenéra amatérskému klubu.

Právě zásluhou rodáka ze Smetanovy Lhoty Jana Kollera má letošní E-On Junior Cup mezinárodní charakter. „Podařilo se sem do Roudného přivézt dva týmy z AS Monaco. Je to zajímavá konfrontace francouzského a českého mládežnického fotbalu.“

Vítěz pojede právě do Monaca

Na vítězný český tým turnaje čeká sladká odměna – cesta do země kasin a luxusu, do Monaca. „Nejlepší český tým tohoto turnaje pojede v říjnu na čtyřdenní výlet do Monaca. Budou tam dva přípravné zápasy a v té době bude hrát i AS Monaxo proti Lyonu ligu, i tam se podívají. A k tomu prohlídka Monaca,“ slibuje Jan Koller.

Vítězem turnaje se nakonec stali mladí hráči Slávie Praha.

autor: kaj
Spustit audio