Vítězstvím na domácí půdě jsem si splnila sen. Je to neskutečný pocit, raduje se po premiérovém triumfu na okruhu WTA Marie Bouzková

Tenistka Marie Bouzková triumfovala na letošním turnaji Livesport Prague Open a připsala si první vítězství na okruhu WTA v kariéře. Nasazená osmička porazila ve finále na tvrdém povrchu v areálu pražské Sparty ve Stromovce Rusku Anastasii Potapovovou 6:0, 6:3. Turnajovou sedmičku zdolala po hodině a 11 minutách. Úspěšná česká tenistka na turnaji v areálu, kde i často trénuje, neztratila ani jeden set. Byli jsme s Radiožurnálem Sport celý týden u toho!

Čtyřiadvacetiletá Bouzková získala premiérový titul při čtvrté finálové účasti. O to víc jí může těšit to, že triumfovala právě v Praze. Navázala na úspěšné vystoupení ve Wimbledonu, kde došla do čtvrtfinále, a celkem vyhrála devátý z deseti z posledních zápasů. Bouzková měla výtečný vstup do utkání a díky třem prolomeným servisům se dostala do vedení 5:0. Potapovová několikrát reklamovala nezahlášený aut, během přestávky schovala hlavu do ručníku, hrozbu kanára přesto po odehraných 27 minutách neodvrátila. Ruska ztratila set vůbec poprvé na turnaji.

„Tím, že jsem vyhrála svůj první titul na domácí půdě, jsem si splnila sen. Je to neskutečný pocit. Soupeřka nastoupila do prvních míčků opravdu agresivně, tak jsem si říkala, že to bude asi dlouhý zápas. Dokázala jsem ale zareagovat, ona začala víc kazit a já měla celý první set pod kontrolou,“ vrací se ke startu do utkání usměvavá česká tenistka.

Čtěte také

Po čtvrtfinálové účasti ve Wimbledonu a vítězství na turnaji v Praze vše nasvědčuje tomu, že se Marie Bouzková před blížícím se US Open nachází ve výborné formě. Navíc se po triumfu na turnaji v Praze posunula ve světovém žebříčku o 20 míst a 46. příčkou si vyrovnala osobní maximum. Poprvé se do nejlepší stovky dostala sedmnáctiletá Linda Nosková. Poté, co v Praze poprvé na okruhu WTA postoupila do semifinále, si v žebříčku polepšila o 18 míst a patří jí 94. pozice

A připouštěla si vůbec Marie Bouzková roli favoritky na pražském turnaji? „Úplně jsem to tak neviděla, protože tady byly strašně dobré hráčky, proto jsem se v roli favoritky necítila. Chtěla jsem tu jít zápas od zápasu. Nechtěla jsem to na sebe nechat dolehnout a spíš naopak být na kurtu sama sebou,“ přiznala Bouzková.

Start do druhé části sezony a přechod na tvrdé povrchy jí tak vyšel na jedničku. Co od české tenistky můžeme čekat v nadcházejících turnajích?

autoři: David Prouza , rej
Spustit audio

Související