Vítkovice jsem si nepřál, ale jsme nachystaní, hlásí před startem play-off kapitán Mory Ondrušek

11. březen 2022

Série zápasů hokejistů Olomouce s Vítkovicemi v předkole play-off extraligy začne v pátek úvodním utkáním. Oba soupeři se střetnou od 17 hodin v Ostravě. Málo gólů a hodně osobních soubojů, tak vypadaly většinou předcházející zápasy obou soupeřů.

„Myslím, že si nemůžeme vybírat. Vyšlo to tak, jak to vyšlo. Jsme rádi, že jsme v předkole. Navíc výhoda blízkosti je velká, všechno má své pro a proti,“ říká o soupeři olomoucký trenér Jan Tomajko. Zkušený obránce jeho týmu Jiří Ondrušek si Vítkovice jako soupeře nepřál. „Nebyl to úplně můj vysněný tým, chtěl jsem spíš zase Plzeň,“ usmívá se. „Je to ale kousek, což je hlavně pro diváky určitě dobře,“ dodává.

Na soupeře se už ale Ondrušek těší. „Jsme na to nachystaní. Víme, že to asi nebude úplně o hokejové kráse, ale spíš o bojovnosti. Pro diváky to snad bude atraktivní, budou tam emoce. Těšíme se na to,“ uvádí.

„Myslím, že si nemůžeme vybírat. Vyšlo to tak, jak to vyšlo. Navíc výhoda blízkosti je velká, všechno má své pro a proti.“
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Zápasy Olomouce s Vítkovicemi bývají často plné osobních soubojů. „Nesmíme se nechat řezat, musíme to umět vrátit. I když ale budeme hrát fyzicky náročně a budou tam nějaké potyčky, tak pořád musíme myslet na hokej. Musíme zvládat obojí. Chceme dostat soupeře do nekomfortní zóny, aby myslel na šarvátky a hokej trochu vypustil z hlavy,“ prohlašuje olomoucký kapitán.

Velkého množství osobních soubojů v zápasech se neobává ani Jan Tomajko. Co k tomuto tématu řekl? A jak okomentoval konec základní části? Pusťte si kompletní reportáž Tomáše Minarčíka.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio