Vítkovičtí hokejisté jsou v play off. Sérii s pražskou Spartou ovládli 3:1

16. březen 2019

Hokejisté Vítkovic potvrdili roli favorita v předkole play off. Druhé utkání na Spartě už totiž dokázali vyhrát, získat rozhodující třetí vítězství a postoupit do čtvrtfinále play off.

Svěřenci německého trenéra Uweho Kruppa odvrátili v prvním domácím zápase konec sezony a snížili stav série na 1:2. Další těžká zkouška na ně ale čekala i v pátečním zápase, kde museli bezpodmínečně vyhrát.

Do zápasu ale vykročili lépe hokejisté Vítkovic, které už ve 12. minutě poslal po sólové akci do vedení Šimon Stránský.

Vítkovice předváděly i nadále aktivní hru a po gólech Lukáše Kucsery a Michala Poletína vedly už 3:0.

V 36. minutě zápasu se poprvé na střeleckou listinu zapsal i střelec Sparty, konkrétně Richard Jarůšek, který se trefil po přihrávce Lukáše Rouska.

Hokejisté Sparty porazili Vítkovice 4:3 a snížili v předkole stav série na 1:2

Hokejová branka. Ilustrační foto

Hokejisté pražské Sparty odvrátili ve třetím utkání předkola play off extraligy soupeřův první mečbol a na domácím ledě porazili Vítkovice 4:3. Zároveň tak ukončili dlouhou sérii 12 porážek ve vyřazovacích bojích. Stav série, která bude pokračovat v pátek dalším duelem v Praze, je 1:2.

Třígólový náskok ale Vítkovicím vrátil o dvě minuty později Peter Trška.

Realizační tým Sparty vsadil vše na jednu kartu a už zhruba pět minut před koncem základní hrací doby zkusili hru bez brankáře. Tento riskantní tah jim ale nevyšel a Jakub Lev zvýšil na konečných 5:1.

Pro Spartu tak sezona končí. Vítkovice naopak postupují do play off, kde se utkají s Třincem.

autor: mch
Spustit audio