Vítkovičtí hokejisté zahájili přípravu na novou sezónu na ledě

27. červenec 2021 07:50

Vítkovičtí hokejisté vstoupili v pondělí v rámci letní přípravy poprvé na ledovou plochu Ostravar Arény. Jak už to bývá, první sklouznutí v bruslích po několikaměsíční pauze je pocitově vždy tvrdé, navíc tentokrát se nad ledem vznášela mlha jako nad skotskými blaty.

„Je teplo a je vidět, že led není ještě kvalitní, ale myslím, že se všichni těšili,“ uvedl trenér Miloš Holaň.

Neobvykle brzy oproti minulým letům, kdy hrál zámořskou NHL, byl v bruslích i kapitán Ostravanů obránce Roman Polák. „Překvapivě to bylo dobré. Ale mám nějaké zkušenosti, jsem už trošku starší, takže musím začít trošku pomaleji,“ přistupuje k prvním tréninkům rozumně pětatřicetiletý bývalý bek St. Louis, Toronta nebo Dallasu. Obecně trávil i přípravou na suchu mnohem delší čas než obvykle.

Vítkovice už nastoupily na led k prvnímu tréninku kompletní, jen bez kanadského obránce Dudáse, který se připojí ve čtvrtek. Navíc Vítkovice na doporučení bývalého obránce Kysely zkouší finského urostlého obránce Mikku Lehtonena.

„Je tady na zkoušku. Když se podíváme na parametry, tak víme, o čem by měla být jeho hra. Je to zkušený hráč, pravák, vysoký. Na doporučení Dana Kysely. Takže jsme mu dali příležitost a uvidíme,“ doplňuje trenér k zadákovi, který hrál NHL, ruskou KHL i další evropské soutěže a umí dávat góly.

Spustit audio