Vítr lámal stromy, přívalový déšť zaplavoval ulice a sklepy

7. srpen 2012
Zprávy , Zprávy

Moravskoslezští hasiči měli v noci plné ruce práce. Do kraje podle předpovědí vtrhla silná bouře, kterou doprovázel přívalový déšť a vichřice. Zasahovat proto museli až na 90 místech.

Neklidnou noc měli hlavně na Karvinsku a Ostravsku. Silný vítr tam lámal stromy, shazoval plechy ze střech a ničil dráty elektrického vedení. Elektřina přestala jít hned na několika místech, hlavně v centru Ostravy.

Pustošily také přívalové deště - hasiči v průběhu noci vyjížděli s čerpadly k zatopeným sklepům, ze zaplaveného podjezdu vyprošťovali také osobní automobil.

„Při událostech jsme nezaznamenali žádné zranění, vesměs to byly jen škody na majetku. Nejvíce zasažená byla oblast Ostravska a Karvinska,“ potvrdil dispečer Krajského integrovaného bezpečnostního centra v Ostravě Marek Gašparík.

Nejvíce výjezdů v souvislosti s počasím bylo zaznamenáno v okrese Ostrava-město – téměř 60, na Karvinsku jich bylo zhruba polovic.

„V dalších okresech Moravskoslezského kraje už to byly pouze jednotlivé výjezdy – na Novojičínsku tři, na Frýdecko-Místecku dva a na Opavsku jeden. Okres Bruntál neměl v souvislosti s počasím žádný noční výjezd,“ uzavřel mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

autoři: leb , tif , Jana Jeckelová
Spustit audio