Volba finského trenéra k reprezentaci je směr, který má vést k vyčištění našeho hokejového prostředí, říká Martin Procházka

V české nejvyšší hokejové soutěži jede na plné obrátky předkolo play off a bojuje se o poslední vstupenky do čtvrtfinále. S tím souvisí i období, kdy se hokejisté neholí. Dodržoval i Martin Procházka během jeho aktivní kariéry v zápasech o titul nějaké rituály? Co říká na výkon Vítkovic, které v průběhu play off skolila viróza? Jaké pocity má z volby nového trenéra reprezentačního týmu? Poslechněte si Čistou hru s hokejovým expertem Martinem Procházkou.

Martine, jak to u tebe bylo během kariéry s rituály v play off?

Nejde úplně tak o individuální rituály, ale spíše je to o týmovosti. Tradiční neholení se tváře je známka toho, že si tým řekne, že bude šlapat za jeden provaz. Zavazoval jsem si vždy jako první levou brusli, což dělám i dodnes.

Čtěte také

Postup do čtvrtfinále si zajistily Pardubice, které zdolaly velmi rychle Karlovy Vary. Je pro tebe překvapením, že se Východočeši rychle oklepali z krize ze závěru základní části?

Je vidět, že se pořádně připravily na play off. I když zápasy s Karlovými Vary byly vyrovnané, tak se v nich Dynamo rozstřílelo a soupeře přehrálo. Teď si mohou trochu odpočinout a očekávám vyrovnanou čtvrtfinálovou sérii s Českými Budějovicemi.

Co říkáš na nové složení trenérského štábu u českého týmu v čele s finským trenérem Kari Jalonenem?

Úplně nevím jestli z toho mám být nadšený anebo zklamaný. Je to asi určitý směr, který má vést k vyčištění našeho prostředí. Jsem spíše v takovém očekávání, co dokáže finský trenér s českým hokejem. I když mě to trošku zklamalo, protože podle mě je Miloš Hořava nedoceněný trenér a zasloužil si tu pozici.

V hokejové extralize finišují boje v předkole o poslední tři místa do čtvrtfinále. Aktuální dění ze všech hokejových stadionů sledují naši reportéři. Poslouchejte každý hrací den na Radiožurnálu Sport pořad S mikrofonem za hokejem!

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související