Volby v Písku ovládlo politické uskupení Pro Písek

6. říjen 2018 20:47

Pro Písek vede v komunálních volbách v Písku po celou dobu sčítání hlasů. Toto politické uskupení vzniklo spojením hnutí Jihočeši 2012, TOP 09 a Volby pro město. Lídryní kandidátky byla současná starostka Eva Vanžurová.

„Musím říct, že mě překvapilo, že od sečtení prvních okrsků jsme byli na prvním místě. Ještě samozřejmě není hotovo, ale doufám, že to takhle zůstane, a myslím si, že ano, takže jsem moc ráda,“ komentovala v sobotu večer.

Dodala, že volební výsledek hnutí možná mohl být ještě lepší, kdyby na kandidátce nechyběli dva členové. „O ty dva členy, kteří odstoupili z kandidátky, dostaneme určitě menší počet hlasů a možná nás to bude stát i nějaký mandát,“ řekla.

Výsledky komunálních voleb v Písku

PRO PÍSEK - 18,31 % (6 mandátů)
Česká pirátská strana - 15,33 % (5 mandátů)
ANO 2011 - 12,97 % (4 mandáty)
Česká strana sociálně demokratická - 11,31 % (3 mandáty)
Občanská demokratická strana - 9,77 % (3 mandáty)
Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová - 8,82 % (3 mandáty)
Komunistická strana Čech a Moravy - 8,05 % (2 mandáty)
PÍSEK SOBĚ - sdružení nezávislých kandidátů - 5,84 % (1 mandát)

Povolební vyjednávání podle ní začnou co nejdříve. „Určitě hned po volbách se spojím telefonicky s některými lídry a domluvíme si co nejdříve schůzky a jednání,“ potvrdila.

S kým je hnutí Pro Písek ochotné jít do koalice? „Jsem přesvědčena, že třeba s ANO nebo ODS máme poměrně shodné názory na vedení města. S kým bychom jít nechtěli, je SPD, pro mě osobně nejsou přijatelní Piráti a samozřejmě komunisté,“ odpověděla Eva Vanžurová.

Spustit audio

Související