Volejbalisté Českých Budějovic vstupují do finále extraligy. Chtějí hrát bez zábran

15. duben 2017

Zápasem v kladenské hale začne v sobotu večer finále extraligy volejbalistů. Který z týmů vyhraje čtyřikrát, stane se mistrem České republiky. Bude to buď Kladno, nebo Jihostroj České Budějovice.

Kladenští jako vítězové základní části budou v pozici favorita. To není role vůbec jednoduchá, ale podle expertů ji tým zvládne. Bývalý kapitán české reprezentace Ondřej Hudeček považuje Kladno za jasného adepta na zlatou medaili. „Budou mít výhodu domácího prostředí, což při vyrovnanosti těch družstev asi bude rozhodující,“ řekl.

Ostatně celá extraliga podle něj letos byla hodně vyrovnaná. „Přibylo silných týmů, bylo vidět, že už ve čtvrtfinále to bylo vyrovnané,“ dodal.

Trenér českobudějovického Jihostroje René Dvořák si na soupeře zdravě věří. „Letošní sezóna pro nás byla velmi těžká, komplikovaná zraněními, nehráli jsme dobře v průběhu soutěže, takže účast ve finále už je pro nás velká vzpruha. My nemáme co ztratit a budeme bojovat jako lvi. Myslím si, že můžeme překvapit,“ komentoval.

Jihočeši se rozhodně nikoho nebojí. „Budeme hrát bez zábran. Doufám, že budeme zdraví, abychom mohli podat maximální výkon na všech postech. Využijeme toho, že budeme v euforii, že budeme v pohodě, a zkusíme jít za zlatým snem,“ uzavřel René Dvořák.

Na finálovou cestu se Jihočeši a Kladno vydají v sobotu a v neděli. Série se na jih Čech přesune ve středu a ve čtvrtek.

autor: kaj
Spustit audio