Volejbalisté Jihostroje neztratili v extralize zatím ani jeden set

28. říjen 2017

Volejbalisty Jihostroje čeká velmi náročná série. Až ta prokáže skutečnou sílu českobudějovického týmu, který v pěti zápasech pětkrát vyhrál a neztratil ani jeden set.

Jihostroj odehraje pět zápasů na palubovkách soupeřů - ve Zlíně, Praze, Ústí nad Labem, Liberci a Kladně. „Je to situace, která nastala, a my se s tím musíme vypořádat. Ono se nám to vrátí v únoru a březnu, kdy budeme hrát asi čtyřikrát za sebou doma,“ dodal trenér René Dvořák.

Dosavadní bilance Jihostroje je ohromující, má nejen plný počet bodů, ale také drží skóre 15:0 na sety. Není to však pro hráče až svazující? „Já si myslím, že nad tím nikdo nepřemýšlí. Nicméně jsme do začátku dostali spíš soupeře lehčího kalibru, právě teď venku budeme hrát s podstatně těžšími protivníky,“ komentoval trenér.

Připomněl také předkolo Ligy mistrů s finskou Saastamalou. Právě před tímto důležitým dvojzápasem potřebuje český mistr hrát těžké zápasy, procházet těžkými prověrkami. „Spíš je horší, že jsme nezažili žádného náročnějšího soupeře, abychom si mohli vyzkoušet naši sílu v důležitých momentech,“ vysvětluje René Dvořák.

Prvním cílem v letošní sezóně je postup do Ligy mistrů. Myslí na to všichni hráči, mezi nimi nejmladší člen týmu, osmnáctiletý univerzál Marek Šotola. „Vím, že je tam hodně reprezentantů ze všech zemí a jsou dobří,“ připomněl.

Ve Finsku se Jihostroj představí 8. listopadu. Doma klíčovou odvetu o postup do Ligy mistrů sehraje v neděli 12. listopadu od 18 hodin.

autor: kaj
Spustit audio