Volejbalisté Jihostroje vstupují do semifinále extraligy

6. duben 2016

Nastává volejbalová bitva o postup do finále. Uniqa extraliga prošla základní částí, dohrány jsou čtvrtfinálové série a fanoušci a samozřejmě také trenéři a hráči se chystají na semifinále. České Budějovice se doma utkají s Brnem.

Nemáte-li plán na středeční podvečer, můžete tedy vyrazit na semifinálový zápas v budějovické sportovní hale. Jihostroj České Budějovic hrál s Brnem v letošní sezoně už třikrát. „Budeme vycházet asi ze dvou zápasů, protože při jednom bylo Brno nekompletní. Samozřejmě se na ně důkladně připravíme. Myslím, že Brno je soupeř, který hraje daleko lépe doma,“ říká trenér Jan Svoboda.

Postup Brna do boje o medaile tipoval už před zahájením sezony. Dlouho ale bylo hodně na vážkách, proti komu Jihostroj v semifinále nastoupí.

Série Kladno - Karlovarsko se protáhla až na nejvyšší možný počet zápasů, tedy sedm. „Přiznám, že jsem si myslel po dvou vítězstvích Kladna, že už si to nenechají utéct. Naopak když se dostaly do vedení Karlovy Vary, už jsem věřil Varům a nakonec se to protáhlo na sedm zápasů. Řekl bych, žen to byla nejdramatičtější série po několika letech,“ komentoval Jan Svoboda.

Proti Jihostroji bude stát v dresu Brna charismatický nahrávač Zdeněk Haník. Mimochodem, vzpomenete si ještě, jak coby hráč Ostravy vyfoukl Jihostroji titul? Zdá se tedy, že trenér Českých Budějovic Jan Svoboda bude ze všeho nejvíc připravovat hráče na reprezentačního nahrávače Zdeňka Haníka. „Zdeněk podle mě patří k nahrávačům, kteří hrají poměrně stabilně a zároveň nečitelně. Dá se říct, že asi větší souboj bude s útočníky,“ připomněl trenér Jan Svoboda.

Obě série, tedy ta mezi Jihostrojem a Brnem a Duklou a Karlovarskem budou zahájeny ve středu 6. dubna u lépe postavených týmů po základní části. Tedy v Českých Budějovicích a v Liberci.

autor: kaj
Spustit audio