Volejbalisté Karlovarska prohráli úvodní extraligové finále s pražskými Lvy

28. duben 2022 08:55

Volejbalisté Karlovarska nezvládli roli favorita v úvodním zápase extraligového finále. Dramatický duel dospěl až do pátého setu, ve kterém se radoval nováček v boji o titul, tým Lvů Praha.

Kromě zajímavé zápletky a skvělých výměn nabízí bitva o titul také jeden netradiční příběh, soupeření otce se synem. Hala zaplněná z drtivé většiny domácími fanoušky bouřila při povedených akcích Karlovarska, za které se do hry několikrát dostal i nahrávač Martin Kočka. Volejbalista favorizovaného týmu měl na vedlejší lavičce svého otce Miloše, a to jako vedoucího družstva pražských Lvů.

Martin nakonec odešel z prvního souboje poražený, ale při dotazu jestli doma fandí víc Karlovarsku nebo Lvům je sebejistý. „Mamka to prožívá asi nejhůř, ale myslím si, že všichni fandí víc mě.“

Úvodní finále extraligy volejbalistů ovládli Lvi Praha, zvítězili nad Karlovarskem 3:2. Podle Martina Kočky rozhodly špatné vstupy do setů: „Samozřejmě, že byli dobří v obraně. Na začátku jsme to nezvládli ve dvou setech a tam to začalo. Klíčové byly i ty dva sety, kdy jsme začali za stavu 5:1,“ řekl.

Po těsné výhře Lvů Praha v úvodním finále volejbalové extraligy se série stěhuje do jejich domácí haly Na Podvinném Mlýně, kde nastoupí proti obhájcům titulu z Karlovarska v sobotu v 18 hodin a 15 minut. Série se hraje na tři vítězné zápasy.

autoři: Jakub Marek , nkr
Spustit audio