Volejbalistka Mlejnková: Určitě bych si chtěla zahrát v Itálii. Stále čekám na top nabídku

Hostem sportovní talkshow Na Síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou je čtyřnásobná držitelka ocenění volejbalistka roku Michaela Mlejnková. Jaké to je působit od 16 let v reprezentačním A týmu? Co jí dělalo problémy při klubových přestupech? A v jakém zahraničním angažmá se jí nejvíce líbilo? Poslechněte si celý rozhovor! 

Kolik let už hraješ za reprezentaci?

Od roku 2013 hraji v národním dresu, kdy si mě vyhlédl italský trenér Carlo Parisi. Předtím jsem působila v mládežnických kategoriích, ale od šestnácti let jsem v áčku.

Čtěte také

Co říkáš na trenéry z ciziny, kteří vedou reprezentační tým?

Carlo Parisi je pro mě osudový trenér. Temperamentní Ital byl zaměřen na individuality a techniku. Často na mě křičel, že dělám vše špatně. Po každém tréninku jsem na pokoji brečela, ale časem jsem pochopila, jak moc mě to posunulo. Současný kouč Jannis Athanasopulos umí v týmu nabudit tu správnou atmosféru. Nemá rád ticho a chce abychom na sebe s holkama hodně křičely a povzbuzovaly se.

Kde všude jsi během kariéry hrála?

Po maturitě jsem strávila tři roky v angažmá ve Stuttgartu. Následně mě to zaválo do lepší polské ligy. I v Polsku jsem ale začala cítit, že se nezlepšuji a impulsem tak byl návrat do Stuttgartu za skvělými fanoušky. V Německu je v nejisté covidové době jistota stabilní finanční stránky. Po dalším roce mě čekal přesun na francouzskou riviéru, kde se snažím volejbalově posunout v klubu Volero Le Cannet.

Máš ještě nějaký nesplněný sen ohledně angažmá v cizině?

Určitě bych si chtěla zahrát v Itálii. Stále čekám na tu top nabídku, protože italská liga je ještě o level výše než německá a polská liga. Je mi 25 let, musím být trpělivá.

Ovládá opora volejbalové reprezentace cizí jazyky? A jak vidí postupové šance českého týmu na příští letní olympijské hry? Poslechněte si celý rozhovor!

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související