Volejbalistky neztratily v Almaty ani bod. Kazachstán porazily 3:1

27. červenec 2014

Ženská volejbalová reprezentace vyhrála i třetí zápas turnaje World Grand Prix v kazachstánském Almaty. Domácí tým porazila 3:1 na sety a turnajem prošla bez ztráty bodu. Druhý turnaj se odehraje v Brně.

V prvním setu české volejbalistky dominovaly a díky skvělému výkonu vyhrály 25:16. Po změně stran si ale reprezentace Kazachstánu vypracovala až sedmibodový náskok. Český tým se ale dotáhl, srovnal a koncovku vyhrál 26:25.

Ve třetí sadě Češky opět dotáhly náskok soupeře, koncovka se jim ale nepodařila a Kazachstán snížil. Ve čtvrtém setu ale úřadovaly české hvězdy Havelková a Havlíčková. Dvě bodové série zajistily českému týmu vítězství 25:16 a 3:1 na sety.

Čtěte také

„Zatím jsme úspěšné. Uvidíme, co ukáže druhý turnaj a důležité je hlavně Final four. Budeme se snažit dělat maximum,“ komentuje zápas pro Český rozhlas univerzálka Aneta Havlíčková.

Turnaj v Almaty vyhrála česká reprezentace s plným počtem devíti bodů před Chorvatskem. Další turnaj hostí příští týden Brno.

První turnaj Grand Prix volejbalistek - skupina 3 v Almaty:
ČR - Kazachstán 3:1 (16, 24, -25, 16)
Sestava a body ČR: Smutná 1, Havlíčková 17, Vanžurová 21, Havelková 18, Trnková 11, Sajdová 7, libero Chlumská - Dostálová, Kvapilová, Rutarová, Vincourová. Trenér: Parisi.

Chorvatsko - Austrálie 3:0 (18, 12, 17).

autoři: kaj , vman
Spustit audio