Volejbalistky poprvé hrály v sukních. Navrhla je Jihočeška Julie Kovářová

5. únor 2018

Dynamo si zahrálo s rakouským Lincem. Jihostroj už hledá halu pro příští sezónu. Jihočeška navrhla volejbalistkám nový sportovní úbor. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Fotbalové Dynamo se chystá na jarní pokračování druhé nejvyšší soutěže. V přípravě hráči tvrdě pracují na fyzičce i hrají přípravné zápasy. Utkávají se nejenom s českými soupeři, ale také s celky z Rakouska.

Své síly českobudějovičtí fotbalisté naposled poměřili s klubem Blauweis Linec, za který nastupuje řada cizinců. „Když máme s klubem kontakty, tak se ozveme rovnou jemu, jinak voláme rakouského manažera, agenta na zápasy, který nám sežene soupeře. Tento zápas jsme si domluvili sami,“ prozradil sekretář Dynama Milan Čadek.

Proti Rakušanům nastoupil například Jiří Kladrubský. „Je to nepříjemné mužstvo a myslím, že se na nás podepisuje kondiční soustředění, mám toho až nad hlavu, potřeboval bych trochu odpočinout,“ přiznal.

Podle jeho spoluhráče Zdeňka Křížka byli soupeři důrazní a nebáli se ničeho. „Už když jsme hráli na podzim o reprezentační pauze u nich, tak nám nedali nic zadarmo, ale to k fotbalu patří, to je v pořádku. Každý zápas v přípravě chceme vyhrát, kvůli sebevědomí i proto, abychom se dostali do absolutní pohody. Tady jsme podali dobrý výkon,“ komentoval. Dynamo se nakonec s Lincem rozešlo smírně bez gólů.

Ze světa volejbalu:

Jihostroj České Budějovice veze plný bodový zisk z Odolena Vody. Výhrou 3:0 si upevnil první místo v tabulce extraligy volejbalistů. Prezident klubu Jan Diviš potvrdil, že klub už hledá prostory, kde bude hrát domácí zápasy, až v příští sezoně začne rekonstrukce sportovní haly.

Historická premiéra českého ženského volejbalového týmu. Hráčky poprvé nastoupily v sukýnkách. Vybrala je Julie Kovářová, která pochází z Českých Budějovic

„Už máme vytvořenou pracovní skupinu, objíždíme, hledáme a myslím si, že do konce měsíce února bychom měli mít jasno, kde a jakou formou budeme příští rok hrát. Pokusíme se dostat i do některých okresních měst, abychom zpopularizovali pár zápasů,“ doplnil.

Odehrál se Final Four Českého poháru volejbalistek. Z jihočeského pohledu byl nejzajímavější počin hráček Prostějova. Jejich libero, Jihočeška Julie Kovářová, vymyslela a zařídila hráčkám historickou premiéru. Nehrály v šortkách, ale v sukýnkách.

„Jsme s nimi spokojené, je to dobré. Vytáhly jsme tady na pohár trochu něco nového. Julča nám tvoří design, je taková naše módní návrhářka. Shodly jsme se, líbí se nám. Ty bílé sukýnky možná trochu připomínají zdravotní sestřičky, ale ty červené jsou hezké,“ popsala smečařka Andrea Kossanyiová.

Tabulka:

Motor České Budějovice ve 46. kole WSM ligy sice vedl ve Frýdku - Místku, po šedesáti minutách ale prohrál 3:4.

V tabulce je ale stále první s 95 body. Druhé jsou Karlovy Vary (93 bodů), třetí s 86 body ostře sledované Kladno, které s Jaromírem Jágrem přijede 21. února do Českých Budějovic, a čtvrtá Slavia (80 bodů).

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio