Volejbalové stříbro do Českých Budějovic. Jihostroj ve finále extraligy podlehl pražským Lvům, kapitán týmu se loučí

4. květen 2023 10:49

Ve finále extraligy volejbalistů vyhráli Lvi z Prahy a jsou mistry České republiky. Jihostroj České Budějovice v sérii podlehl 1:3 na zápasy, ale trenér Vojtěch Zach bral v bouřící hale stříbro po složité sezoně jako malé vítězství.

„Když už jsme se dostali tak daleko, tak prohra samozřejmě bolí, ale s nějakým odstupem je třeba říct, že to byla obrovská zkušenost. Práce s klukama byla po většinu času opravdu profesionální a dobrá a já jim děkuji, že jsme došli až do finále,“ komentoval trenér.

Definitivně poslední zápas odehrál na české extraligové palubovce kapitán Jihostroje Martin Kryštof. „Praha byla důslednější, pak už měli navrch. My jsme skvěle začali v domácím prostředí před nejlepšími fanoušky v republice, ale tempo druhého zápasu už začala diktovat Praha, ač to bylo velice vyrovnané,“ popsal.

Medailí má Martin Kryštof v osobní sbírce několik, jako poslední k nim zařadí extraligové stříbro. „Já si vážím každé medaile, protože vidíme zvlášť v posledních letech, že se extraliga neuvěřitelně srovnává. A ač teď převládá smutek, s odstupem času určitě všichni doceníme to druhého místo,“ dodal.

Rád by také zůstal u volejbalu. „Jsem u něj v podstatě celý život, baví mě kolektiv, lidé ve volejbalovém prostředí, takže nevidím důvod něco měnit. A vypadá to, že by to mělo vyjít,“ prozradil.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související