Volejbalový Jihostroj hned na začátku přípravy vyhlásil útok na finále extraligy

20. srpen 2017

Extraliga volejbalistů začne téměř o měsíc dřív, než tomu bývalo dříve. Poprvé vyrazí hráči do ostrého zápasu už na konci září. V plné přípravě už je proto českobudějovický Jihostroj, který bude obhajovat titul českého mistra.

Příznivci volejbalu se na start extraligy těší. „Těším se na sezónu, chodím fandit na všechny zápasy Jihostroje. Těším se na nové hráče a ostatní týmy, bude to zajímavé,“ říká jedna z fanynek.

„Jsem zvědavý, jak to povede Renda Dvořáků. V minulé sezóně mě bavilo play-off. Myslím si, že se úroveň extraligy zvedne a bude to zajímavá sezóna,“ dodává další českobudějovický fanoušek.

Do týmu Jihostroje přicházejí Halaba, Kupilík, Palgut, Ondrovič, Křesťan, do kádru budou zařazeni Šotola a Polák.

Podle manažera Stanislava Pochopa chce Jihostroj hrát o medaile a extraliga bude určitě zajímavá. „Rok od roku je česká extraliga kvalitnější. Přicházejí noví zahraniční hráči, vrací se starší čeští hráči, kteří působili v zahraničních ligách. Příští sezóna, která začne poslední víkend v září, bude rozhodně pro diváky atraktivnější než minulá. To nebude o jednom nebo dvou týmech, ale kvalitních týmů bude víc,“ komentuje.

Jihostroj si podle něj také staví tým na to, aby patřil mezi lepší celky v extralize. „Nemáme menší cíle než vyhrát ligu, vyhrát pohár a být úspěšní v Evropě. To jsou naše dlouhodobé cíle, které se mění jenom velmi málo. Těžko si můžeme dávat menší cíle, než je obhajoba titulu nebo minimálně finále, když v minulé sezóně jsme titul vyhráli,“ dodává Stanislav Pochop.

autor: kaj
Spustit audio