Volejbalový Jihostroj odvolal trenéra Jana Svobodu

20. leden 2017

Po prohře volejbalistů Jihostroje s Tel Avivem v prvním utkání osmifinále Challenge Cupu sáhlo vedení českobudějovického klubu k razantnímu kroku. Odvolalo hlavního trenéra Jana Svobodu.

„Ano, můžu to potvrdit, k dnešnímu dni byl odvolán Jan Svoboda z pozice hlavního trenéra týmu. Na jeho místo byl zařazen stávající asistent René Dvořák. Dočasně na pozici asistenta byl přeřazen Stanislav Pochop,“ uvedl v pátek prezident Jihostroje Jan Diviš.

Potvrdil také, že za odvoláním trenéra jsou neuspokojivé výsledky z posledního období. „Už od začátku sezóny se projevuje, že nejsme schopni z toho týmu dostat víc. Chybí tam energie, kvalita, motivace, takže neuhráváme koncovky, neuhráváme zápasy, které máme dobře rozehrané. Za to zodpovídá trenér. Vzhledem k tomu, že se to už ukazovalo v loňské sezóně, došli jsme k názoru, že tohle je poslední šance, jak týmu ještě v průběhu sezóny dodat nový impuls a zkusit z něj dostat to, na co má,“ řekl.

Od působení Reného Dvořáka na pozici hlavního trenéra si slibuje razantnější přístup k hráčům, lepší koučink a samozřejmě lepší výsledky. „René Dvořák se vždycky vyznačoval tím, že dokázal z minima, které v týmu měl, dostat maximum. Věřím, že se mu to podaří i u tohoto týmu,“ dodal prezident Jihostroje Jan Diviš.

autor: kaj
Spustit audio