Vrchol kariéry se špatným koncem, říká nový trenér Slovácka Vlachovský. Tým z Hradiště prohrál a je poslední v lize

Kdyby se mezi českými fotbalovými trenéry vyhlašovala anketa skokan roku, Petr Vlachovský by byl asi velkým favoritem.

Sedm let vedl ženský tým Slovácka a souběžně i reprezentaci juniorek do 19 let, předtím koučoval jen žákovská družstva. Od letošní sezóny působil na Slovácku jako asistent u mužů a teď po odvolání Michala Korduly zažil premiéru v roli hlavního trenéra.

Úspěšná ale nebyla, klub z Uherského Hradiště podlehl Teplicím 0:2.

„Je to asi vrchol kariéry, protože se mi o tom před rokem ani nesnilo a už to, že jsem tu mohl být jako asistent, pro mě byla velká čest. Byl to vrchol, ale se smutným koncem,“ říkal Vlachovský po utkání.

I přes porážku byl ale pro nového kouče týmu z Uherského Hradiště jeho první zápas na lavičce prvoligového mužstva nezapomenutelným zážitkem.

„Pocity to byly krásné, ale bohužel to velmi zhořklo, protože jsme to utkání nezvládli. Za to je zodpovědný trenér, to tak bývá,“ řekl Vlachovský.

Slovácko v krizi. Dostává spoustu gólů a žádné nedává

Fotbalistům Slovácko se nedaří

Fotbalisté Slovácka nezvládli zápas desátého ligového kola proti nováčkovi z Opavy a sérii ligových porážek prodloužili na pět utkání v řadě.

Vlachovský se o svém jmenování do funkce hlavního kouče dozvěděl čtyři dny před utkáním Slovácka s Teplicemi a přiznává, že spolu s největší výzvou v jeho trenérské kariéře se dostavila i nervozita.

"V týdnu jsem si také myslel, že úplně skončím u prvoligového týmu. V hlavě se mi honily myšlenky, že situace není dobrá. Místo vyhazovu jsem povýšil na místo hlavního trenéra. Ať už je to třeba na jeden zápas. I tak patří velký dík vedení klubu, že mi tuto možnost dalo. O to více mě mrzí, že jsme prohráli," uvedl Vlachovský.

Kdo povede Slovácko dál, není jasné. Vedení klubu z Uherského Hradiště jedná s dalšími kandidáty na jeho místo. Osloveni byli Svatopluk Habanec a Martin Svědík.

autor: tpe
Spustit audio

Související