Výběr týdne: Za hezčí vlaková nádraží, Národní knihovna otevřela data, Zlín chce více Stopparda, snový design v Miláně

24. červen 2022

Saša Michailidis mluví se svými hosty o tom, jak využít veřejný prostor vlakových nádraží, napoví Landscape festival a Festival m3. Národní knihovna ČR zpřístupnila databáze, které mohou třeba inspirovat ke vzniku užitečných mobilních aplikací. Tom Stoppard, rodák ze Zlína, oslaví 3. července 85 let, bude na repertoáru tamějšího divadla více jeho her? Proč kurátoři z Česka vytvořili pro trienále designu a architektury expozici z děl výhradně zahraničních umělců?

Moderuje: Saša Michailidis
Editorka: Lenka Buriánková

Poslouchejte od pondělí do pátku od 16:30 živě na Vltavě nebo ze záznamu na našem webu, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

Chcete nám něco vzkázat?
Své komentáře nebo tipy posílejte na adresu: akcent@rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.