Vyhlašujeme konkurz pro rok 2020

10. červen 2020

Zveme všechny zpěvavé děti k nám na konkurz, který se bude konat 24. června v budově Českého rozhlasu na adrese: Vinohradská 12, Praha 2. Přijímáme děti od 5 do 15 let.

Ahoj děti,

na fotografii vidíte nás, zpěvačky a zpěváky Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu. Říkáme si tak již 75 let, kdy společně zkoušíme, natáčíme a koncertujeme na nejen pražských podiích a jevištích. Ve školním roce 2020/2021 zkoušíme v Karlíně na Praze 8 v krásné budově Českého rozhlasu.

O naše hlásky se pečlivě stará paní sbormistryně Věra Hrdinková. Líbí se nám, jak nás učí zpívat nahlas, ale přitom hezky, jak zpíváme spoustu krásných písniček (třeba i japonsky, francouzsky, hebrejsky, švédsky, anglicky), jak bedlivě poslouchá každý tón, abychom nezpívali falešně a jak nám vysvětluje spoustu dalších zábavných pěveckých záhad. Říká, že správný zpěvák nikdy nekřičí a že hlasivky se musí cvičit stejně jako všechny ostatní svaly v těle. A my se pokoušíme ve všem ji napodobovat, protože paní sbormistryně zpívá a učí děti již moc dlouho, asi 30 let, nebo tak nějak.

Všechny nás to baví, zveme vás mezi sebe. Řekněte vašim rodičům, ať neváhají na cokoliv zeptat naší paní sbormistryně na adrese vera.hrdinkova@rozhlas.cz . Naše webové stránky také leccos prozradí.

Ahoj, vaši kamarádi z DPS Českého rozhlasu

Konkurz do Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu
Spustit audio