Výhra v LM přišla pozdě, ale povzbudí nás, věří budějovické libero Hupka

21. leden 2015

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje porazili v bouřlivém domácím prostředí Innsbruck a připsali si první výhru v Lize mistrů. Nejlepším hráčem Jihočechů byl i podle šéfa českého volejbalu Zdeňka Haníka Robert Hupka.

„Zápas měl všechna pozitiva a šťastný konec, takže jsme velmi rádi. Škoda, že první výhra přišla trošku pozdě, ale doufám, že nám to pomůže i dál do ligy. Uvidíme, jestli příští týden ještě portrápíme Belchatów,“ přeje libero vítězného týmu Robert Hupka.

Začátek zápasu se ale domácímu týmu příliš nepovedl, hosté vedli o 4 body. „Možná jsme se na hřišti trošku hledali, ale pak jsme pobrali pár míčů. Dostali jsme se do varu i díky hledišti, které nás hnalo dopředu,“ pochválil diváky jeden ze strůjců výhry Jihostroje.

Innsbruck trénuje Hupkův krajan, Slovák Štefan Chrtianský, vítězi ale ještě negratuloval. „Ještě jsme spolu nebyli, ale byl tu jeho syn, takže od Chrtianského už jo,“ říká slovenský reprezentant, kterého Štefan Chrtianský vedl v národním týmu.

První vítězství v Lize mistrů může být pro Jihočechy do další fáze sezony. „Poslední zápasy, které jsme hráli, jsme zahráli dost dobře. Oproti začátku sezony se forma zlepšuje. Doufám, že to tímto směrem půjde dál,“ věří Robert Hupka.

Čtěte také

Zápas sledoval i předseda Českého svazu Volejbalistů Zdeněk Haník. „Hupka byl nejlepší hráč dnes,“ hodnotí, přestože na hřišti získal ocenění jiný Jihočech – Tomáš Fila.

Šéf českého volejbalu ocenil hlavně hru Budějovic v poli. „Hra v poli vždy ukazuje morálku družstva. V tom se překonávali. Tak jsem poznal, že jsou na cestě nahoru, určitě vyhrají ligu,“ předpovídá Zdeněk Haník.

autoři: kaj , vman
Spustit audio