Vykládat si tarot neznamená nutně propadnout ezoživotu a kyvadélkům

30. listopad 2022

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly režiséra Šimona Holého, jehož film A pak přišla láska… právě přichází do kin. S ním si povídaly o tarotu, ale i darkroomech nebo o dřevěných kravatách a motýlcích.

Když Šimon zmínil, že má v oblibě tarotové karty, Ivance úplně zasvítila očka. V poslední době se totiž tato dříve vědecky založená ženština zabývá čakrami a tarotem. Šimon si vzpomněl na její věštbu, která mu obrátila život vzhůru nohama a Zuzana si kladla otázku, zda lze tarot interpretovat doslova nebo zda mu vůbec přikládat význam.

Zuzana pak Šimona označila za Aleše Cibulku mladé generace a všichni tři začali vzpomínat na Jiřího Pomejeho a jeho hrdinský odkaz, ke kterému patří i produkování filmu Andělská tvář a zachránění sebevraha během moderování v komerčním rádiu. Zuzana pak k překvapení všech spustila monolog o exekucích a osobním bankrotu, aby se posléze trojice jednomyslně shodla na tom, že by po Jirkovi Pomejem měla být pojmenovaná nějaká synagoga.

Šimon pak fantazíroval o tom, s jakým Pokémonem by si dokázal představit erotiku a Ivanka použila sloveso zacáknout. Zuzana se pak random rozpovídala o macramé a Ivana si zoufala, že tento díl Buchet nemá hlavu ani patu.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nezabývaly zcela zcestnými tématy. Řeč došla na toaletní papír s potiskem táty, sendvičovou metodu kritiky, Čápy s mákem, Roberta Rosenberga a jeho hlučení ve fitku, léčivé pobyty Heleny Houdové v Egyptě a českou pohodu. A pak už se mohlo jít domů

Selhává ve vašem životě racionalita a věda? Pak si vyložte tarot. A nebo taky ne.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.