Výletní tip Martiny Bulánkové: Vypravte se na rozhlednu Vysoký vrch, zvládnete to i s kočárkem

20. květen 2022
Tip

Výletní doporučení pro vás i vaše děti opět připravila cestovatelka Martina Bulánková z webu Akční rodiče. Tentokrát radí výpravu na rozhlednu Vysoký vrch, kterou naleznete ve Středočeském kraji, nedaleko obce Malé Kyšice. Trasa vede většinu času lesem, střídavě po zpevněných i nezpevněných cestách. Velkou většinu zvládnete vystoupat s obyčejným kočárkem, posledních sto metrů je vhodnější pro jeho terénní variantu.

Cestou potkáte krmelce i posedy, na vrcholu pak očekávejte ideální plac k obědovému pikniku. A pokud si do batohu přibalíte špekáčky, můžete si je opéct na zdejším ohništi. K samotné rozhledně nevede žádná turistická značka, ale už pouhý výstup na ni je zážitkem. Nehledejte běžné schody, tady se k výhledu leze po žebříku!

Jakou další zajímavost naleznete během výletu na rozhlednu Vysoký vrch? Poslechněte si celý tip Martiny Bulánkové z webu Akční rodiče.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.