„Vyprodáno!“ hlásí kina. Na plátna vstupuje poslední bondovka s Danielem Craigem

Česká kina ode dneška promítají nový snímek o agentovi 007 Jamesi Bondovi. Má už za sebou světovou premiéru a třeba prestižní britské deníky The Guardian nebo The Times mu daly nejvyšší známky. Snímek Není čas zemřít (No time to die) do kin přichází o více než rok a půl později, a to kvůli pandemii koronaviru.

Některá kina hlásí vyprodáno. Například v Lucerně zbývají poslední volná jednotlivá místa. Právě v pražském sále si pro fanoušky připravili i speciální doprovodný program. Ještě před začátkem večerní projekce zazpívá dětský pěvecký sbor některé úvodní písně z filmů o Jamesi Bondovi.

Nejčastějším vtipem, který se pojil s pořadí už pětadvacátou bondovkou, bylo, že navzdory jejímu názvu je toho zmíněného času přeci jenom dostatek. Snímek je jednak nejdelší bondovkou vůbec – celkem trvá 163 minut, ale jeho premiéra byla také kvůli pandemii mnohokrát odložena. Na plátna kin tak nakonec vstupuje s rok a půl trvajícím zpožděním.

Daniel Craig na premiéře bondovky Není čas zemřít

Bondem naposledy

Hlavní představitel Jamese Bonda Daniel Craig se ve filmu Není čas zemřít objevuje v roli agenta 007 naposledy.

Jeho pětidílné působení, začínající v roce 2006 s filmem Casino Royale, poznamenala nešťastná romance s postavou Evy Green, střet se zločineckou organizací Spectre a jejím psychopatickým vůdcem Blofeldem (Christoph Waltz), ale také vlna divácké nevole, která po tvůrcích požadovala, aby zbavila 70 let starou literární figurku přízviska produktu minulého století, který je stejně neměnný jako jeho přízeň ke krásným ženám, rychlým autům a protřepanému martini,“ rekapituluje ve své recenzi na serveru iRozhlas Kristina Roháčková.

Craigovi i celé jeho bondovské éře se v Není čas zemřít podle ní dostává rozlučkového turné se vším všudy. 

autoři: Jiří Štefl , als
Spustit audio

Související