Vysílá Československý rozhlas. Po 30 letech opět spolu!

25. srpen 2022

Český rozhlas Dvojka bude opět vysílat československy. K výročí podpisu smlouvy o rozdělení společného státu Dvojka pro posluchače připravila speciální celodenní program. Po 30 letech se v pátek 26. srpna 2022 rozhlasové vysílání obou zemí propojí a bude během dne postupně probíhat z Košic, Brna a Prahy.

Vysílání odstartuje v 6:00 ráno Dalibor Gondík s Ranní Dvojkou spolu s kolegy z Rádia Regina, druhým programem Slovenského rozhlasu, ze studia ve slovenských Košicích. Následně štafetu převezme od 9:00 pořad Jak to vidí se Zitou Senkovou z brněnské vily Tugendhat, ve které smlouvu o rozdělení Československa podepsali 26. srpna 1992 tehdejší premiéři Václav Klaus a Vladimír Mečiar.

Snímky obou politiků diskutujících v zahradě u brněnské vily se pak staly symbolem rozpadu ČSFR. Po 10:00 se vysílání přesune do pražského studia na Vinohradech.

Během celého dne se mohou posluchači těšit na významné české a slovenské osobnosti jako jsou Milan Kňažko, historik Michal Stehlík, politolog Jan Holzer, moderátorka a komička Zuzana Bubílková, fotograf Robert Vano, textař a producent Michal Horáček, novináři a autoři cestopisů Petr David a Vladimír Soukup a mnoho dalších.

Vysílá Československý rozhlas, po 30 letech opět spolu, v pátek 26. srpna na Dvojce.

Spustit audio

Související