Vysokoškoláci mohou hrát fotbal a fotbalisté mohou studovat. Pomoci má i nová spolupráce

13. prosinec 2021

Vysoká škola technická a ekonomická a Dynamo České Budějovice jsou partneři. Předseda představenstva fotbalového klubu Vladimír Koubek a rektor školy Vojtěch Stehel podepsali memorandum o spolupráci.

„Na naší akademii nabídneme škole sportovní zázemí plus trenérskou podporu pro rozvoj akademické kopané i možnost další spolupráce na úplné využití areálu Složiště,“ uvádí předseda představenstva Dynama České Budějovice Vladimír Koubek.

Rektor Vysoké školy technické a ekonomické Vojtěch Stehel vnímá sport a sportování jako součást studia, klidně i technických oborů. „Dnešní vysoká škola není jen o vzdělání, má i další role. Vysoká škola by měla působit ve vzdělání, výzkumu a v třetí roli. A právě tohle je ta třetí role, kterou chceme maximálně podporovat,“ vysvětluje.

Vysoká škola technická a ekonomická má podle jeho slov být moderní školou, kde student může dělat to, co ho baví, i se připravovat na to, co ho čeká. „Tuhle spolupráci velmi vítáme a moc za ni děkujeme,“ dodává.

Na druhou stranu, předseda představenstva Dynama si myslí, že fotbalové kluby by měly nabízet hráčům možnost studovat. „Já myslím, že to je naše hlavní poslání. Přesvědčit mladé lidi o tom, že nejen profesionální kariéra, pokud se k ní vůbec dopracují, je zárukou jejich existence, musíme je přesvědčit, aby přistoupili ke vzdělání jako nezbytné výbavě pro budoucí život. A to je hlavní jádro naší spolupráce,“ potvrzuje Vladimír Koubek.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související