Výstava prací Bořka Šípka v Galerii Vinohradská 12

13. listopad 2015

Sentenced to Death / Odsouzeni k smrti - projekt architekta, designéra a výtvarníka Bořka Šípka můžete zhlédnout v Galerii Vinohradská 12 v neděli 15. a pondělí 16. listopadu.

Naše životy nejsou nekonečné a v tomto smyslu jsme všichni odsouzeni k smrti. Přesto někteří z nás chtějí odsuzovat k smrti i jiné. Nemá trest smrti v sobě z tohoto hlediska nějakou pokaženou logiku?

Mata Hari, Sokrates….
Kolekce Sentenced to Death Bořka Šípka a jeho spolupracovníků převrací zavedenou a přijímanou myšlenku trestu smrti – oko za oko, zub za zub. Za několik popravených postav z blízké nebo vzdálené historie vrací světu skleněné vázy inspirované jejich osudy. Ve snaze zaplnit alespoň několik prázdných míst, která po těchto lidech zbyla.

Přijďte se podívat i vy. Jedinečnou šanci máte v neděli 15. listopadu a v pondělí 16. listopadu v Galerii Vinohradská 12. Vstup je volný, otevřeno je po oba dva dny od 10:00 do 18:00 hodin.


V pondělí od 17.00 hod. se navíc uskuteční za účasti autora předání dárku ČRo Dvojce, který vyrobil právě u příležitosti této výstavy.

Spustit audio