Z domova pracují jen čtyři procenta zaměstnanců, možností home office přibývá pomalu

19. srpen 2018 08:17

Možnost hlídání nemocných dětí, flexibilita a žádné dojíždění. Výhody práce z domova v Česku využívají necelá čtyři procenta zaměstnanců. Vyplývá to z nejnovějších čísel Eurostatu.

Lidí, kteří využívají takzvaný home office, v posledních letech přibývá jen pomalu a Česko je tak v tomto směru pod průměrem Evropské unie. Například v sousedním Rakousku pracuje z domova téměř desetina zaměstnanců.

„Home office využívám často především z praktických důvodů nebo pro řešení nějakých samostatných pracovních úkolů, které vyžadují větší soustředění,“ chválí si programátorka Iva výhody práce z domova.

Patří mezi pět procent zaměstnankyň v Česku, které mají takovou možnost. Mužští pracovníci mají pravidelně home office jen ve třech procentech případů.

Martin Bačkovský z tiskového odboru ministerstva práce a sociálních věcí říká, že se resort v minulosti neúspěšně snažil prosadit větší podporu práce z domova do legislativy. „Ministerstvo s cílem motivovat zaměstnavatele k častějšímu sjednávání home workingu navrhlo do novely zákoníku práce v roce 2016 úpravu, která měla jasně definovat práva a povinnosti zaměstnanců a zaměstnavatelů. Projednávání této novely bylo však přerušeno ve druhém čtení,“ uvádí.

Jak firmy reagují na vedra? Dostupná voda, home office i kratší pracovní doba

podnikatelka, manažerka, byznysmenka, zaměstnanec v kanceláři, dress code, společenské oblečení, vedro v kanceláři, klimatizace, větrák, ochlazení, kancelář (ilustrační foto)

Čechy trápí dlouhá vlna tropických veder. Zaměstnavatelé proto přizpůsobují pracovní dobu a musí zajistit dostatek nápojů.

Viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar se domnívá, že většina firem v rámci boje o zaměstnance na možnost home office dříve či později bude muset přistoupit. „Mladá generace alternativní formy pracovních úvazků vyžaduje a zaměstnavatelé se tomu do budoucna budou muset přizpůsobit,“ říká.

Podle předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly má ovšem práce z domova i svá úskalí. „Chceme, aby byly naplněny takové podmínky, ať je chráněn zaměstnanec i zaměstnavatel, ale také zaměstnancova rodina, aby nedošlo k něčemu, co by mohlo mít důsledek pro jeho zdraví, život i budoucí pracovní zařazení,“ doplňuje.

V Evropě jsou možnostem home office nejvíce otevřené Lucembursko, Nizozemsko nebo Finsko. Z domova tam pravidelně pracuje více než desetina zaměstnanců.

Spustit audio

Související