Z knihy prince Harryho: Deset let jsem věřil, že matka nezemřela a vrátí se pro mě

10. leden 2023

Právě vychází kniha pamětí prince Harryho, kterou pojmenoval lakonicky Spare, neboli Náhradník. Osmatřicetiletý Brit žijící ve Spojených státech v ní pro někoho až příliš otevřeně píše o vztazích s bratrem a následníkem britského trůnu Williamem, ale také o smrti své matky, princezny Diany. Dlouho prý věřil, že její nehoda byla jen zástěrka, aby mohla začít nový život.

„Deset let jsem se budil s myšlenkou, že dnes je ten den. Ten den, kdy se pro mě vrátí,“ řekl vévoda ze Sussexu americkému novináři Andersonu Cooperovi v jednom z rozhovorů, kterými propagoval svoji knihu Spare. V pořadu 60 minutes také přiznává, že trauma z předčasné smrti své matky řešil v mládí alkoholem a kokainem, ale později také řízeně skrze psychedelické látky jako například ayahuascu. Jaké fyzické detaily o princi Williamovi jeho bratr Harry v knize zkoumá? Kolik lidí sledovalo rozhovor v britské televizi a je už „přesussexováno“? Pusťte si Kompot.

Konečně jsme se podívali na druhou sérii Bílého lotosu a každý jsme se zhlédl v jiné postavě. Líbila se nám Sicílie víc než Havaj? Je Tanya z první série jiná než Tanya z té druhé? Pusťte si Kompot s důkladnou psychologickou analýzou postav seriálu HBO a pozor na SPOILERY!

Paris Hilton si zazpívala svůj hit Stars Are Blind se Siou a Miley Cyrus a moc jim to nešlo. Jaký je nový film Guye Ritchieho? Proč už se na některé seriály v roce 2023 nepodíváte? Zjistíte v novém díle podcastu Kompot. A sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.