Začala s pole dance a nic ji nemohlo zastavit. Daniela poráží svůj handicap u tyče

Když si člověk najde nějakého inspirativního koníčka, nic ho nezastaví. Příkladem je Daniela Pecinová. Přestože přišla kvůli nemoci o pravou nohu, naplno se věnuje akrobacii na tyči, pole dance. Před pár lety ji přitom ani nenapadlo, že svůj handicap porazí právě u tyče.

„Měla jsem nádor v koleni. Na onkologii jsem přišla pozdě, a tak následovala amputace, abych si zachránila život,“ popisuje dnes 25letá Daniela Pecinová. Rok po amputaci zjistila, že dokáže udržet balanc. „Zkusila jsem skákat po jedné noze po bytě. Měla jsem radost, že to jde. Od té doby s tím nemám problém,“ přibližuje.

K pole dance se dostala náhodou před dvěma lety. Šla se podívat na lekci s kamarádkou a lektorka jí nabídla, zda nechce akrobacii na tyči také zkusit. Dnes zvládá i obtížnější prvky. Třeba ten s názvem Superman. Tanečnice při něm zaujímá podobnou polohu na tyči jako známý létající filmový hrdina.

Usměvavá Daniela v tanečním studiu v centru Plzně pracuje i jako recepční a momentálně se připravuje na závody, a to rovnou na mistrovství České republiky v pole sport, kde je pro handicapované speciální kategorie.

Čtěte také

„V zahraničí jsem měla možnost hodnotit soutěžící a je neuvěřitelné, co dokážou,“ dodává Olga Marešová z Czech pole & aerial sports federation. Do programu mistrovství České republiky v pole sport zařadili pořadatelé kategorii parapole vůbec poprvé.

autoři: era , šše
Spustit audio