Začíná krajský fotbalový přebor. Tým Jankova musí nahrazovat hráče, kteří odešli za lepšími výdělky do Rakouska

12. srpen 2022 07:55

V nižších fotbalových soutěžích se trenéři občas musí vyrovnat s tím, že hráči neodolají a vydají se třeba do Německa nebo Rakouska. Velmi dobře to znají v Jihočeském kraji. Aby ale z jednoho týmu odešlo hned pět lidí, to už je nepříjemné. Tuto zkušenost získal Petr Kadlec, trenér Jankova z jihočeského krajského přeboru.

„Máme tady spoustu nových tváří. Pět lidí nám odešlo do Rakouska, takže tým skládáme v podstatě znovu dohromady. S tím nic nenaděláme, ti kluci prostě šli za penězi, což na jednu stranu můžu chápat, na druhou stranu klub z toho bohužel nemá žádný příjem, abychom mohli pracovat dál. Nemáme mládež a horko těžko sháníme hráče,“ popisuje.

Jeho tým chce v krajském přeboru hrát na úrovni letošního jara. „Laťku jsme si díky jaru nastavili hodně vysoko. Skončili jsme pátí, což byl náš předsezonní cíl,“ říká Petr Kadlec.

Čtěte také

První zápas sehraje Jankov doma s Olešníkem. „To je tradiční zápas, nový ročník krajského přeboru pokaždé zahajujeme s Olešníkem, vždy je to těžké derby, vyhrocené, všichni se tu znají mezi sebou. Určitě to bude těžký zápas a věřím, že Olešník bude silný jako vždycky,“ komentuje Petr Kadlec.

S týmem Olešníka by měla dorazit i jeho velká hvězda, David Lafata. „Ten je tahákem pro fanoušky v každém zápase, je to osobnost soutěže. V přípravném zápase s béčkem Sparty dal profíkům dva góly. Pro nás to bude těžký zápas, ale derby nikdy nemá favorita. My se o to samozřejmě porveme,“ dodává trenér Jankova.

Jeho tým má podle něj na domácím hřišti vše, co potřebuje. „Tady v areálu máme všechno. Je tu nové multifunkční hřiště, za což jsem moc rád, protože se dá dělat zase úplně jiný trénink. V kabině máme vířivku, my potřebujeme nikam jezdit,“ popisuje s úsměvem.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související