Zahrada v červenci, schodiště, kočičí drápky

3. červenec 2010

V tomto díle se dozvíte podrobnosti o tom, jak by měla vypadat zahrada v červenci. Jan Zítka se v rozhovoru s odborníkem zaměřil především na zeleninové a květinové záhony. Víte, že si můžete vytvořit rezervní mozkovou kapacitu? O tom, jaké jsou přesné postupy a zásady, se dozvíte podrobnosti už v tomto 187. vydání. Patříte mezi milovníky koček a právě jste si pořídili tohoto mazlíčka domů? V tom případě se vám bude hodit informace, že péče o kočku nespočívá jen v tom, že má kvalitní stravu nebo že jí vyčesáváme srst. Musíte se postarat i o její drápky...

Zahrada v červenci
Teď se vydáme na zahradu a nepůjdeme sami. Jan Zítka požádal zahradníka Václava Straku, aby nám řekl, na co tam v červenci nemáme zapomenout. Zaměříme se hlavně na zeleninové a květinové záhony...

Mozková rezervní kapacita
Náročné výzkumy v USA prokázaly, že destruktivním příznakům Alzheimerovy choroby můžeme i v případě jejího propuknutí velmi dobře předcházet, pokud si vytvoříme takzvanou mozkovou rezervní kapacitu. Ta se nevytvoří ze dne na den, ale musíme na ní cíleně pracovat po celý aktivní život. O tom, jaké jsou přesné postupy a zásady hovořila Markéta Vejvodová s Danuší Steinovou, předsedkyní České společnosti pro trénování paměti a mozkový jogging.

Schodiště v interiérech
Přemýšlíte, jak ve vašem domě či bytě vyrobit schodiště, které by skutečně zapadlo tvarem do atmosféry interiéru a vyhovovalo vašim potřebám? A to nejen tvarově, ale také z hlediska použitých materiálů? Vše potřebné o schodištích pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u Adama Jelínka z firmy Jelinek Interier.

Péče o kočičí drápky
Dobrá péče o naši kočku nespočívá jen v tom, že má kvalitní stravu nebo že jí vyčesáváme srst. Měli bychom se zaměřit i na její drápky, které je zapotřebí zkracovat stejně jako lidské nehty. Jak na to? Užitečné informace a doporučení na toto téma pro nás má veterinářka Jana Bendová, které se ptal Jan Zítka.


Dobrá rada na závěr

Pokud přidáváme při vaření do pokrmů bobkový list, nevaříme jej v jídle příliš dlouho, protože rychle hořkne.

autoři: Eduard Hrubeš , Jan Zítka , Markéta Vejvodová
Spustit audio