Zájem o dětské kroužky je v Klatovech větší než před covidem

21. říjen 2022 12:16, aktualizováno

Enormní zájem o kroužky letos zaznamenal klatovský dům dětí a mládeže. Některé se zaplnily dokonce už během několika minut od spuštění rezervací.

Klatovský dům dětí a mládeže organizuje přes 130 kroužků od výtvarných, přes jazykové, sportovní až po hudební a technické. Zájem o ně byl letos enormní. „Máme dokonce vyšší čísla než v době předcovidové. Sice o menší desítky, ale ten nárůst tam je oproti loňskému roku o 250 dětí,“ sdělila ředitelka domu Michaela Dryjová.

Pod náporem přihlášek spadl server

Aktuálně do Domu dětí a mládeže Klatovy dochází 1730 dětí na různé kroužky. Zájem o přihlašování na kroužky byl tak veliký, že po několika minutách spuštění přihlašování internetový rezervační systém spadl. Za 20 minut měl dům tisíc přihlášek.

Největší zájem je tradičně o plavecké kroužky, které bývají vyprodané během jedné minuty. Letos dům nabídl také 10 nových kroužků převážně technického směru. Děti se přihlašují stále a vybírají se dokonce i náhradníci pro případ, že by se někomu v kroužku nelíbilo a uvolnil místo jinému.

Ceny se nezměnily

Ceny zůstaly stejné jako vloni. „Na ceny kroužků jsme zatím vůbec nesahaly. Má to jeden důvod, a to je ten, že máme nasmlouvané ceny energií do 31. prosince letošního roku,“ vysvětlila Michaela Dryjová. Jelikož se zatím ceny energií nezměnily, dům neměl potřebu zvedat ceny kroužků v prvním pololetí.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio