Zápas jsme si prohráli ve druhé třetině. Byli jsme málo agresivní, litoval Červenka po prohře se Švýcary

Česká reprezentace na hokejovém šampionátu nestačila na Švýcarsko a přišla tak o možnost vyhrát základní skupinu B. S jedním z adeptů na zisk medaile prohrála 2:4. Poslechněte si, co čeští hokejisté řekli po prohraném duelu reportérovi Radiožurnálu Sport Petru Kadeřábkovi.

„Myslím, že jsme si zápas prohráli ve druhé třetině, ve které jsme byli málo agresivní. Nechali jsme Švýcary hrát a jejich šikovní hráči toho využili. Té druhé třetiny je opravdu škoda,“ uvědomuje si Roman Červenka, že národní tým nezvládl prostřední část, ve které Švýcaři nejen, že odskočili do dvougólového náskoku, ale hlavně herně zápasu naprosto dominovali.

Rozdíl byl hlavně v pohybu Švýcarů v útočném pásmu. „Oni o sobě prostě vědí, výborně tam rotují a myslím, že se ještě můžeme zlepšit ve hře pospolu v pěti v obranném pásmu,“ upozorňuje pro Radiožurnál Sport obránce David Němeček.

To se částečně Čechům podařilo už ve třetí třetině utkání, kdy navíc snížili po gólu Dominika Kubalíka. Ten se tak stal prvním českým hokejistou, který dal na jednom šampionátu osm branek.

„Rekord je samozřejmě super, hrozně hezky se to poslouchá. Ale momentálně mě mrzí porážka. Chceme se s každým zápasem posouvat dál. Věřím tomu, že nám tohle utkání hodně pomohlo a ukázalo nám věci, na kterých je potřeba zapracovat. Samotný turnaj je strašně krátký, takže člověk se učí za pochodu,“ konstatuje Kubalík.

„Víme, že když budeme hrát jako ve třetí třetině, tak máme šanci proti komukoliv,“ doplňuje ho kapitán Červenka.

I porážka tak českému týmu dává naději, že v úterním duelu s Kanadou a následném čtvrtečním čtvrtfinále má šanci uspět i proti těm nejsilnějším týmům.

autoři: Petr Kadeřábek , spu
Spustit audio

Související