Zápasník MMA Jiří Procházka: Před titulovým zápasem UFC se tréninky zintenzivňují a v plném nasazení se zaměřujeme na techniku a přesnost

Hostem pondělní talkshow Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou je český bojovník ve smíšených bojových umění Jiří Procházka. Velkého bijce čeká 11. června v Singapuru titulový zápas prestižní organizaci UFC. Jak se připravuje na souboj s Brazilcem Teixeirou? Jak bude regenerovat před klíčovým duelem? Chtěl by znovu okusit zápasit v Japonsku? Poslechněte si rozhovor se zápasníkem, který je momentálně nejlepším Čechem v UFC.

Máš nějaké zkušenosti s titulovými zápasy?

Jedná se vůbec o můj první titulový zápas v UFC.

Čtěte také

Co pro tebe znamená soutěžit v UFC?

Každopádně je to pozitivní zkušenost a důležité je, že se s týmem držíme našeho plánu dostat se k titulovým zápasům. To znamená, že i odmítám různé výzvy na zápasení a soustředím se jen na nejdůležitější zápasy. Na tréninku už se věnujeme v plném nasazení technice a přesnosti.

Dlouhé roky jsi zápasil v Japonsku. Jak na to vzpomínáš?

Zápasil jsem tam od roku 2015 do roku 2020. Vždy jsem tam strávil v období kolem zápasu týden až deset dní. Rád bych se tam ještě vrátil jen se podívat po chrámech, po horách a také si zase zatrénovat.

Jak se mu líbí práce organizace Oktagon? Před jakými fanoušky zápasí nejraději? Poslechněte si celý rozhovor s Jiřím Procházkou.

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související