Závislost na sekáčové appce. Návrhářka Karolína Juříková loví designérské poklady

2. květen 2023

„Nejde o to, že bych hodně nakupovala, spíš ráda nacházím speciální kousky. Největší radost mi udělá, když objevím nějaký designérský klenot za málo peněz,“ popisuje Karolína Juříková. Na sekáčové appce loví věci od newyorských návrhářských značek. Co jsou její největší poklady a jak ji ovlivnila máma, která žije v tiny housu v přírodě?

„Vždycky jsme bydleli v miniaturních bytech a i tohle je provizorium, brzy se zase stěhujeme,“ vypráví Karolína. V šatníku absolventky UMPRUM a jedné ze 3 designérských duší značky Overall Office, je jeden unikátní kousek vedle druhého. Od modelů mladé české návrhářské generace po newyorské značky jako Eckhaus Latta, Rachel Comey nebo Telfar.

„Máma už řadu let nevyhazuje věci. Nekupí, ale je střídmá a vše nějak zpracuje a použije. Bydlí v tiny housu v přírodě a má talent na nacházení úžasných věcí v sekáči,“ popisuje návrhářka.

Poslechněte si, jak designérku ovlivnila její máminka a podle čeho vybírá značky, které sleduje!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.