Zdeněk Miler. Tvůrce slavného Krtečka objevil svět fantazie díky babičce

Jeho 'Hele, hele' je tak známé, že podle toho Krtečka poznají tři generace diváků. Autorem kresleného zahradního škůdce je Zdeněk Miler. Kladenský rodák objevil svět fantazie díky babičce. Ta mu často vyprávěla pohádky a s malým Zdendou hodiny a hodiny koukala na mraky. Ptáte se, jak mohla mračna nasměrovat malého kluka k dráze výtvarníka a animátora? Poslouchejte Příběhy z kalendáře.

Dozvíte se, že první skici lidí dělal Zdeněk Miler ve vlaku. Nebo to, že v patnácti letech vás na UMPRUM nevezmou. A že i když to někdy vypadá, že život je, jak se říká, na levačku, dost často se pak ukáže, že to tak mělo vlastně být. Tedy aspoň v životě Zdeňka Milera

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 12. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

autoři: Jan Čenský , Jitka Novotná , Lukáš Zicha
Spustit audio

Související