Želvy se toulají oceánem a seniorce se ztratilo lečo. To jsou nej zprávy minulého týdne

13. květen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlibovější kýty ze zpravodajského pultu. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici fauny zaujala zpráva o tom, že karety pravé podnikají výlety, během nichž uplavou mnohem větší vzdálenost, než je třeba. Ke svému cílí totiž míří ne přímo, ale jakousi okružní cestou.

Zuzana pak komentovala zprávu z Brna, která pojednávala o tom, že jedna tamní seniorka postrádala ve svém sklepě zavařené lečo. Vše se však vysvětlilo –⁠ lečo snědli příbuzní. Vše je o komunikaci, okomentovaly to Mikrovlnky.

Nesměla chybět ještě jedna zpráva z moravské metropole –⁠ odehrával se tam lítý boj mezi zlodějem asijských nudlí a strážci zákona.

Je mezi zmatenými želvami, nudlovým fantomem a paní s chutí na lečo nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.