Zemřel Tomáš Voženílek, dlouholetý moderátor Dvojky. O svých životních láskách mluvil v Nočním Mikrofóru se Zbyňkem Štíbrem

9. leden 2023

V neděli 8. ledna 2023 po těžké nemoci zemřel náš dlouholetý kolega Tomáš Voženílek. Moderátorovi Sobotního Dobrého rána, Nočního Mikrofóra nebo Kávy o čtvrté bylo 42 let. Vysílání obohatil o řadu rozhovorů se zajímavými lidmi. Byl vždy dobře naladěný a precizně připravený. Uslyšíte to i v Nočním mikrofórum z 15. března 2017, kdy byl jeho hostem Zbyněk Štíbr, tramvaják a někdejší rozhlasový redaktor. I proto byla řeč o životních láskách, o mikrofonu, dopravě a dopravácích.

Tomáš Voženílek (11. října 1980 – 8. ledna 2023) vystudoval sociální a masovou komunikaci na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Spolupracoval s Českou televizí a od roku 2003 působil v Českém rozhlase. Vysílání Dvojky obohatil o řadu rozhovorů se zajímavými osobnostmi. Byl vždycky dobře naladěný a skutečně precizně připravený.

Posluchači Dvojky znali Tomáše Voženílka ze Sobotního Dobrého rána, moderoval také pořady Noční MikrofórumKávu o čtvrtéHosta do domu nebo Kolotoč. Připravoval dokumenty ze série Úžasné životy a slyšet jste jej mohli i na stanici Český rozhlas Pohoda.

„Baví mě pestrost a rozmanitost, které jednotlivé pořady svým moderátorům a tvůrcům nabízejí. Do všech se snažím dostat elán a optimismus, s nimiž před posluchače pravidelně přicházím,“ svěřil se v minulosti.

Byl také oblíbeným a respektovaným interpretem audioknih. Jeho doménou byly zejména náročné tituly z oblasti psychologie a osobního rozvoje. Ve volném čase rád sportoval a cestoval, zejména po železnici. 

Všechny rozhovory Tomáše Voženílka najdete na jeho profilu nebo portálu mujRozhlas.

autoři: Český rozhlas Dvojka , maha
Spustit audio

Související